Luxe design buitenkeuken

Onderhoud van uw buitenkeuken

Luxius buitenkeukens worden gemaakt van duurzame materialen. Gewoon schoonmaken is het belangrijkste onderhoud. Daarnaast hebben wij enkele nuttige tips zodat u jaar na jaar kunt genieten van uw tuinkeuken.

Open lucht

Zet uw buitenkeuken bij voorkeur niet open en bloot in de buitenlucht. Het is beter om de tuinkeuken onder een afdak te plaatsen. Dat geldt voornamelijk wanneer u uw keuken een langere tijd niet gebruikt, zoals in de winter. Heeft u plek in garage of schuur dan is dat een goede plek voor uw buitenkeuken om te overwinteren.

Lees meer

Beschermhoes

Tijdens het barbecueseizoen kunt u de tuinkeuken buiten laten staan. Het is dan wel belangrijk dat u de buitenkeuken afdekt met een beschermhoes, wanneer u de keuken niet gebruikt. Er zijn verschillende maten beschikbaar. Voor een passende beschermhoes kunt u terecht bij uw dealer.

Bescherming van het hout

De Luxius buitenkeukens zijn onder andere gemaakt van blank eiken. Ondanks de kwaliteit van dit hout blijft het een natuurproduct dat aandacht nodig heeft. Wij hebben voor dat onderhoud een speciale olie geselecteerd, die uitstekend beschermt tegen weersinvloeden en makkelijk aan te brengen is. Ook blijft door deze olie de kleur van het hout behouden.

Le Tonkinois klassiek is een natuurlijke olie op basis van zuivere lijnolie en China houtolie. Deze speciale olie droogt erg snel en biedt al voldoende bescherming tegen weer en vocht wanneer u drie lagen heeft aangebracht.

Dat aanbrengen gaat overigens heel gemakkelijk, zeker ook omdat er geen oplosmiddelen in de olie zitten. U kunt gewoon een kwast of roller gebruiken en de olie hoeft niet verdund te worden. Een volgende laag aanbrengen kan al na 8 uur. Om uw buitenkeuken optimaal te beschermen heeft u dus aan het begin van het seizoen een paar dagen nodig. Na 24 uur is het hout weer droog en is uw keuken klaar voor gebruik.

Voor meer informatie over Le Tonkinois olie en voor een uitgebreide gebruiksaanwijzing verwijzen wij u door naar www.letonkinois.nl. Hier staat ook een overzicht van verkooppunten. Uiteraard kunt u voor de olie ook terecht bij de dealer van uw Luxius tuinkeuken.